Det var sjutton vad tiden rusar iväg

Jag hinner inte med något alls känns det som. Jag som hade tänkt mig att blogga i alla fall varannan dag...nu är det flera dagar sedan. Men nu änteligen blev det en stund över.
Jag har gått med i Facebook. Jag skulle ju inte göra det för att datan tar så mycket tid ändå från syendet tycker jag men så fick jag ju blommor på min 50 års dag från min kusin som jag inte haft kontakt med på 25 år och från min lillasyster fick jag reda på att hon fanns på Facebook...så nu är jag där i alla fall.

Vi har haft några härliga dagar nu Charlie och jag...äntligen börjar allt falla på plats. Han börjar förstå ordet "nej" och allt vad det innebär (förutom just det där med att städa kattlådan) och promenaderna blir bara bättre och bättre. Han har fått en del flockkänsla också...äntligen måste jag nog säga. I början brydde han sig inte om var vi tog vägen och var han på tomten och tittade upp och inte såg oss så fortsatte han lugnt med det han höll på med. Men nu så springer han efter oss hela tiden när någon av oss lämnar ett rum, bara för att se var vi tar vägen. Att han är självständig är väl bra, men hellre en stark flockkänsla som nu.

Idag blev det lite akut, vi skulle iväg och handla och jag skulle lämna av Janne vid tåget efteråt för han skulle till Stockholm och Charlie brukar ännu så länge åka med in till stan och vara kvar i bilen, men naturligtvis så somnade han 10 minuter innan vi skulle åka. Jag kunde ju inte väcka honom enbart för att han skulle med så vi chansade att han inte skulle vakna och göra rackartyg...han fick vara kvar hemma och när jag kom hem två timmar senare så låg han snällt kvar i sin korg. Inget städa kattlåda, inga skor överallt och inget kiss på golvet. Visst är han duktig min lilla prins.

På kvällarna har jag t o m fått en chans att sy lite grand. Och när Quilt o Lappteknikslistan kom med info om att det kommit en BOM 2010 som heter Scrappy Happy så var jag inte sen att hoppa på. Scraps har jag gott om.....alla ligger i en kasse i en enda röra i tillskärningsrummet....
Men två block har jag hunnit med...de två som kommit ut redan...

Jag vet inte vad det ska bli av dem om det blir en quilt eller om det blir småsaker men det visar sig när alla blocken är klara. Eftersom jag nu börjat på en ny BOM så tänkte jag försöka fortsätta med blocken till BOM 2009...för jag har börjat samla på en annan BOM som (om jag fattat det rätt) kommer att bli fyra olika BOMar som är årstidsrelaterade. Bara jag förstår hur jag ska sy den så ska jag sätta igång.

Nu är det dags att gå upp och utfordra lilla prinsen.

Ibland är man lite ivrig...

som nyligen när jag ville berätta om mitt 50-års firande...jag visade alla blommorna som jag fick men ville ju visa bilderna på min älskade familj också...i alla fall de som kom och det var bara hälften ungefär....*s*


Längst till vänster min gudsons sambo. I soffan sitter min svåger, min älskade lillasyster och mellan dem deras kontaktbarn. Storebror hukar sig ner och tular med Charlie som ville var med överallt. Maken ser man bara ryggen på.





Min älskade gudson har skaffat sig...ja vad heter det...när man skruvar ihop håret så där...Bredvid honom sitter älskade guddottern (de är också mina syskonbarn) och hennes pojkvän. Man ser även gudsonens sambo på bild.





Detta blev inte så bra bild ser jag men man ser älskade lillasyster, STOREBROR och hans fru som just då tular med Charlie hon med. Han charmade dem alla förstås...och så maken i förgrunden.









Och så vill ju alla fota det lilla charmtrollet också och för att få honom att sitta stilla så måste man greja med armarna och hålla honom i knät...inte för att svägerskan hade något emot det...men det blir ingen valp för deras del förrän de gått i pension sa hon.



Oj vad jag har blivit firad...

på min 50-årsdag.
Maken bjöd på middag som hette duga. Till förrätt så blev det avacadoröra med räkor och rökt lax. Det är en förrätt som jag verkligen älskar eftersom jag är tokig i rökt lax. Sedan blev det stekt lax, klyftpotatis och romsås. Till efterrätt åt vi tårta...Charlie fick naturligtvis vara med och smaka på tårtan han med och den biten han fick försvann i ett nafs.
Sedan fick jag fotmassage av maken och det är så skönt så man kan somna till det men det gick ju inte för sig för efter det var det ost, kex och vin som gällde...
Mycket nöjd och trött kröp vi i säng 23.30...vi kröp alltså för att vi var trötta, inte pga vinet....*fniss*

Dagen idag började bra med morgon kaffe på sängen...(ytterligare en dag, å så härligt) men han sjöng inte för mig idag...maken alltså.

Det var ett underbart väder ute så Charlie och jag tog en promenad medans maken åkte in till stan och hämtade blommor som de hade ringt om igår men de fick in beställningen så sent att de inte hann åka ut med den och alternativet var alltså att vänta till måndagen.... det kunde jag ju inte göra...jag var så nyfiken vem blommorna var ifrån...


Buketten kom ifrån en av mina kusiner, Angelicka, numera kallad för Anki och vi har inte haft kontakt på säkert 20 år. Jag blev så snopen så jag satt ner en lång stund vid köksbordet efteråt. Eftersom jag hört av min syster att hon finns på Facebook så måste jag ju registrera mig där nu så vi kan få kontakt igen.

På eftermiddagen när jag skulle vila en stund så säger maken..." det parkerar en massa bilar utanför" och när det ringer på dörren och jag öppnar så står näst äldsta brorsan med fru, nästa yngsta syrran med make, min gudsom med sambo och min systersom med pojkvän utanför. Åh jag blev så rörd och glad så jag nästan började gråta.

Jag fick en massa underbara blommor bl a denna underbara bukett från alla syskonen som kom.













Denna ljuvliga engelska pelargon fick jag av min gudsom och hans sambo, perkekt eftersom min engelska pelargon inte överlevt vintern.





Och denna ljuvliga bukett tulpaner fick jag av guddottern och hennes pojkvän.







Jag har underbara, väldoftande blomor överallt just nu. Det känns så fantastiskt att bli så uppvaktat och jag känner mig så rik när jag har mina nära och kära omkring mig.
Tack älskade familj för att ni uppvaktat mig på min "stora" dag.

Tack också alla ni som lämnat grattis hälsningar på min blogg...jag blir så glad....jag känner mig så lycklig över att jag har så fina vänner här på nätet.
Tack även alla tjejer från PW Quilt som gratulerat mig. Jag sitter med ett jätteleende på läpparna när jag läser era hälsningar.
Ser så enormt mycket fram emot den 5-7 februari när vi ska ha vår första syträff, då får jag träffa er "live" och krama om er alla.

Stor varm kram till er alla

50 år - hua

så gammalt det låter tycker jag och ändå känner jag mig inte gammal, så det är nog kanske därför jag har svårt att tänka mig att jag faktiskt fyller 50 år idag...Grattis till mig alltså.

Janne gick upp en timme tidigare än vanligt idag för att kunna ge mig kaffe på sängen innan han åkte till jobbet. Jag fick även en underbar bukett med tulpaner och en stor Alladinask och två trisslotter som tyvärr inte gav någon utdelning.
Födelsedagspresenten hade jag ju fått tidigare och han kom ju snart studsande han med och ville säga grattis till "mamma". Tack älskade make för min present och den underbara morgonen.





Igår kom ett kort från svärföräldrarna som jag öppnade först idag...det är ju idag jag fyller. Det fanns en del pengar i det också (som vanligt) så det räcker nog både till klippning och massage som jag tänkt att unna mig eller en ny jacka kanske. Tack älskade svärföräldrar för den fina presenten.






                                      



Igår var jag även  och hämtade en tårta som den stora ICA butiken i stan bjöd på. Den ska vi festa på ikväll men först ska jag få bli bortskämd med en god middag (som blir lax för det har jag beställt) vin till maten och sedan stänger vi av telefoner och datorer och bara myser resten av kvällen har vi bestämt.


I morgon får ni veta mera hur resten av min 50-årsdag har varit

God morgon govänner

det har kommit mycket snö i natt...och jag som längtar till våren...men den kommer väl antar jag. Lite tidigt att tänka på våren redan i Januari kanske men den som väntar på något gott.....
Vi ska alltså skotta snö idag Charlie och jag...och försöka baka lite rågsiktskakor för det tryter på brödfronten och jag gillar inte köpasbröd längre.
Måste försöka hinna med och baka lite sockerkakor också....jag vet ju inte om det kommer en massa folk på fredag eller i helgen...

Ja på fredag är det alltså dags....jag fyller 50....kan inte fatta det, det låter så gammalt och jag känner mig inte gammal, det måste vara något fel i beräkningen...inte kan jag vara 50 år redan...det innebär att det bara är 15 år kvar och jobba...och sedan då? *suck*

Ja, ja det får man väl ta när den dagen kommer.

Nu ska jag äta frukost och ta en promenad med min buse.

Helgen gick fort så jag hann inte med att skriva något då

alltså får det bli nu när min lilla buse sover en stund efter promenaden. Vi hade en underbar lördag, sov till kl åtta och tog en mycket lugn förmiddag. Härliga promenader hade vi också. Han har blivit så duktig på att gå i koppel nu. Inget tvärstopp och vägran längre, bara små stunder när han sätter sig och lyssnar på bilar, fåglar och lite annat, sedan är det full fart framåt igen.
Söndagen var också härlig...han lärde sig gå i källar trappen. Jag bar ner honom till syrummet, som var jättespännande, men jag var så nervös att han skulle äta något olämpligt så det blev inte så lång stund nere hos mig. Sedan lyckades jag locka upp honom trappsteg för trappsteg. Det tog lite tid för motoriken med bakbenen var inte med riktigt...man måste ju flytta upp bakbenen uppför trappen också och inte bara frambenen. Rätt som det var var han uppe och sedan tog det inte lång stund innan han på helt eget bevåg gick ner för trappen....nu är det bara stängda dörrar som kan hindra honom.

Jag kom äntligen ihåg att ta med mig kameran ut på tomten så det blev lite vinterbilder på honom

Allt går att äta

Snö är roligt

Hmmm

Man kan gräva ner huvet i det

Man kan äta det också

Vad gör du?

Ett spännande ljud











Syns det att han gillar snö min lilla buse, det ska bli spännande till våren och få se han reaktion när det helt plötsligt blir grönt ute.

Jag har äntligen kommit igång och börjat sy lite och det känns helt underbart även om det inte blir långa stunder åt gången så just nu håller jag på med 2 stycken förkläden som är (försenade) julklappar till min syster och svåger....började med dem före jul men det kom ju en valp emellan, så åter till symaskinen.

Idag har vi haft det första veterinärbesöket

och det gick över förväntan. Charlie var jätteduktig och sa inte ett pip. Kan godisbiten som Husse höll framför nosen på honom ha gjort sitt till månne?
Vi har haft en mycket bra dag idag. Promenaderna har gått över förväntan och det har bara hänt en liten olycka inne. När klockan var 22:30 så tyckte han att det var dags att göra natt trots att Matte satt kvar framför tv:n så han gick in och la sig hos Husse i sovrummet.

Det händer saker dagligen nu eller är det nattligen. Från den ena dagen till den andra märker man förändringar. Han lyssnar mycket bättre på ordet "nej", han lysstrar bättre på sitt namn och kommer bättre när man ropar på honom, han sätter sig på kommando och terroriserar inte katterna lika mycket. Växer fort gör han för den hyllan som han kunde ligga i på nyårsafton får han nästan inte plats i numera.

Förändringarna är fantastiska det är ungefär som om han går från klarhet till klarhet under natten när han sover...att så här ska jag göra och så här ska jag inte göra.

I morgon ska vi prova något spännande....han ska få vara med i syrummet en stund. Jag får bära honom nerför källartrappen eftersom han tycker den är lite otäck men hoppas han vågar gå uppför trappen själv...ska locka med en godbit tänkte jag.

Nu är det dags för sängen

Äntligen lite normala temperaturer

ute. Just nu har vi ca 11 grader kallt och det känns riktigt skönt mot de -23 som har varit ett tag.
Tiden går fort och det känns som om jag inte hinner med något alls numera.
Charlie är nu 11 veckor och utveckligen går framåt. Alla säger "njut av valptiden" men för våran del kan jag nog säga att det har vi inte hunnit med. Det har varit tufft och det är inte Charlies fel, det vet vi utan vi som inte riktigt var på det klara med vad det var att ta en riktigt busig valp. Vi har haft våra duster med vår lilla buse men nu känns det som om vi är på rätt väg. Men visst har det varit många funderingar.
"Ska han göra så här?" "Är det normalt att de kissar så ofta?" "Hur gör jag i en sån här situation?"
Det är tur att vi har en bra uppfödare som man kan ringa och konsultera. Så här i efterhand borde vi nog ha frågat uppfödaren om råd vad det gäller valpval. Vi valde den busigaste av dem och nu får vi stå vårt kast...*s*
Denna morgon har varit en bra morgon men en snabb kiss först och sedan en stunds kel innan det var dags att sova en stund före frukost.
En promenad och en stunds bus på baksidan av huset och så var det dags att sova igen. Så jag passar på att ta en datastund nu när min lilla buse sover. Ska även passa på att duscha innan han vaknar. Det är som att ha små barn men med mera passning.
Och naturligvis så jämför vi, trots att man inte ska. Men att jämföra Charlie med Jackie är som att så två helt olika hundraser trots att de är av samma ras. Så olika varandra är de.

Han är jätteduktig på att åka bil. Vi har varit i Västerås och promenerat och det gick bra. Han är lugn och fin när man lämnar honom i bilen en stund så det går bra och det bästa med allt är att han inte blir bilsjuk.
Vi har köpt en "väska" åt honom eller snarare en kanvasbur eftersom vi inte får in en riktig hundbur i vår bil, det är snart dags att vänja honom att åka i buren i bilen men ännu så länge står den kvar i hallen. Han gillar sin bur och sover gott i den om dagarna. Om nätterna sover han inne hos oss (förstås) och sover hela nätterna....skönt!
Några nya bilder har det förstås blivit också...bl a när han skulle äta knäckebröd för första gången




























Visst växer han fort den lilla filuren och i morgon är det dags för första veterinärbesöket. Vi får se hur det går för vi har tränat lite dåligt på det där med hantering.

God morgon i kylan

för nu är det kallt som sjutton ute. I morse när jag gick upp kl 05.50 hade vi -23,7 grader här i Hummelsta.
Charlie gick ut och kissade en snabbis och sedan var det korgen som gällde. Kylan tar hårt på den lilla krabaten. Trots att vi tar mycket korta promenader på ca 10 minuter så somnar han som en stock oftast i korgen när vi kommer in.
Jag hoppas att det blir lite mildare kommande nätter eftersom jag ska jobba i nattpatrullen och de bilarna har inte världens bästa värme direkt. Man kan ju heller inte ha termobyxor på sig för det prasslar så förebaskat när man går in till brukarna.

Vad jag saknar min symaskin...ja inte så den har försvunnit eller så men det blir ingen tid över till sömnad och när väl Janne kommer hem från jobbet så är jag så slut så jag hellre kryper upp i soffan än sätter mig vid symaskinen även om jag vet att jag skulle få lite mera energi om jag sydde...det laddar ju verkligen batterierna.

Men tids nog blir Charlie så stor så han vågar följa med ner för källartrappen och jag kan sy lite om dagarna igen.

Igår hann jag i alla fall med att koka lingonsylt och frosta av frysen men det var inte lätt att frosta av med en lite valp som springer runt fötterna och ska smaka på varenda lite isbit som trillar ut....

Jag ska inte klaga...jag har ju en underbar liten kille som är riktigt duktig på att springa fram till altandörren när det är kissedags och då är han inte ens 11 veckor ännu...det är starkt gjort av honom tycker jag.

Så vi får väl se vad vi ska hitta på idag.

God Jul, Gott slut och Gott Nytt År

kära läsare....ja det är ungefär vad jag har hunnit med sedan Charlie kom hem. Sova, kissa, äta, kissa, leka, kissa, sova, kissa, busa, kissa, mysa, kissa...så går dagarna just nu.
Vi har haft en mycket tuff julhelg måste jag säga...vi var båda så oroliga att han skulle äta något tokigt, bli klöst av katterna, klättra upp i sängen och trilla ner osv så vi sprang efter honom så gott som hela tiden. Visst är vi nu medvetna om att vi gjorde fel men det är 12 år sedan som Jackie var valp så vi har glömt så gott som allt om valpar förutom att de är ljuvliga och kissar massor och ofta.
Nu har det börjat lugna ner sig lite grand. Charlie fick en korg i julklapp som var helt perfekt i hans ögon....han kan både "döda" den och släpa runt med den, ända in i köket från hallen. Och visst ser han nöjd ut.

















Julhelgen var ett evinnerligt springande efter Kisse som hela tiden sprang under julgranen med Charlie efter sig och julkulorna klingade och julgranen gungade så idag gav vi upp....den åkte ut....julgranen alltså, inte Charlie eller Kisse. Men jag tycker att vårt vardagsrum blev riktigt juligt med massor av ljus i öppna spisen och så granen tänd, eller vad tycker ni?

















På nyårsafton hade vi min äldsta syster och hennes man på besök. De hade med sig Alex 4 år. Alex är en Havane Frisse (tror inte jag stavar rätt) och det blev ett race utan dess like både inomhus och utomhus. Alex var den första hunden som Charli träffat sedan han lämnat kullen och det gick jättebra, även om det blev lite mera kissefläckar inne men det får man nog skylla på champangens påverkan.













Vi hade väldigt roligt åt Charlie när han kom underfund med att det gick att krypa in på en av hyllorna i köket och lägga sig där och där tycker han nog att han ligger riktigt bra ännu så länge. För snart får han inte plats.


Men nu sover den lilla filuren som en stock och jag måste tyvärr väcka honom för det är dags för den lilla nattkissen. Annars är han jätteduktig och sover hela nätterna om inte husse måste upp och kissa och får för sig att även Charlie måste det förstås. *s*