Äntligen lite normala temperaturer

ute. Just nu har vi ca 11 grader kallt och det känns riktigt skönt mot de -23 som har varit ett tag.
Tiden går fort och det känns som om jag inte hinner med något alls numera.
Charlie är nu 11 veckor och utveckligen går framåt. Alla säger "njut av valptiden" men för våran del kan jag nog säga att det har vi inte hunnit med. Det har varit tufft och det är inte Charlies fel, det vet vi utan vi som inte riktigt var på det klara med vad det var att ta en riktigt busig valp. Vi har haft våra duster med vår lilla buse men nu känns det som om vi är på rätt väg. Men visst har det varit många funderingar.
"Ska han göra så här?" "Är det normalt att de kissar så ofta?" "Hur gör jag i en sån här situation?"
Det är tur att vi har en bra uppfödare som man kan ringa och konsultera. Så här i efterhand borde vi nog ha frågat uppfödaren om råd vad det gäller valpval. Vi valde den busigaste av dem och nu får vi stå vårt kast...*s*
Denna morgon har varit en bra morgon men en snabb kiss först och sedan en stunds kel innan det var dags att sova en stund före frukost.
En promenad och en stunds bus på baksidan av huset och så var det dags att sova igen. Så jag passar på att ta en datastund nu när min lilla buse sover. Ska även passa på att duscha innan han vaknar. Det är som att ha små barn men med mera passning.
Och naturligvis så jämför vi, trots att man inte ska. Men att jämföra Charlie med Jackie är som att så två helt olika hundraser trots att de är av samma ras. Så olika varandra är de.

Han är jätteduktig på att åka bil. Vi har varit i Västerås och promenerat och det gick bra. Han är lugn och fin när man lämnar honom i bilen en stund så det går bra och det bästa med allt är att han inte blir bilsjuk.
Vi har köpt en "väska" åt honom eller snarare en kanvasbur eftersom vi inte får in en riktig hundbur i vår bil, det är snart dags att vänja honom att åka i buren i bilen men ännu så länge står den kvar i hallen. Han gillar sin bur och sover gott i den om dagarna. Om nätterna sover han inne hos oss (förstås) och sover hela nätterna....skönt!
Några nya bilder har det förstås blivit också...bl a när han skulle äta knäckebröd för första gången




























Visst växer han fort den lilla filuren och i morgon är det dags för första veterinärbesöket. Vi får se hur det går för vi har tränat lite dåligt på det där med hantering.

Inga kommentarer: