En underbar dag

har vi verkligen haft idag. Äntligen sken solen och det blev varmt ute. Vi bestämde oss för att åka till Lysekil och gå på Havets Hus. Färden gick från Orust med färja till Malö därifrån med färja till Flatö och därefter ytterligare en färja till Lysekil.
Havets Hus var mycket faschinerande och det var spännande att få veta mer om både fiskar, skaldjur och annat som lever i våra vatten.

Efter det var vi en sväng upp till Lysekil Kyrka, den var så vacker men tyvärr hade den stängt för dagen ca 25 minuter innan vi kom dit.

På vägen hem stannade vi till vid Flinks Handelsbod och den såg precis ut som man kan tänka sig det såg ut förr i tiden. Det fanns inte mycket till matvaror men massa andra mysiga prylar att titta på.

Efter middagen gick vi ner till stranden (ingen sandstrand utan snarare en stenstrand) och fiskade små tångkräftor som vi genast släppte ner i vattnet igen (Janne gjorde sådant som liten coh ville gärna prova på det igen) och så samlande jag lite Havets skatter... det blev både vackra blåmusslor och snäckor och en och annan vacker sten.

Solen har tagit en del idag så det är snart dags för en sval dusch och smörja in sig ordentligt sedan är det dags för sängen för i morgon är det dags för första quiltbutiken.

Inga kommentarer: