Äntligen färdig

med ett Ufo. Ja min Scrappy Happy Quilt räknade jag som ett ufo för det var ju ca ett år sedan jag började med den eller var det längre sedan. Nu minns jag inte när den kom som första BOM block men nu är den klar i alla fall och det känns underbart.
Varje block är quiltat på broderimaskinen men jag önskar jag kunde frihandsquilta så här
Så broderade jag en märklapp också
Till baksidan har jag använt fleece och för att det inte skulle lysa igenom på det vita så pressade jag på tunn vadd på baksidan av varje block innan jag quiltade den.

Jag har hunnit med att få lite annat klart också...

Min adventslöpare från förra numret av Quiltemagasinet fick få i lila och beiga nyanser men jag är jättenöjd med den.
En liten ängalöpare har det blivit också av mönster från Päivi Wahlström PW Quilt.


Från PW Quilt kommer även mönstret på dessa påspåsar




Och så har min broderimaskin fått jobba för första gången på länge det har resulterat i ett litet bokmärke i fristående spets i form av ett gem med fjäril på.

En liten grytlapp, amerikansk modell, sydd helt i bågen.


En julstrumpa i miniformat ca 19 cm hög även den sydd och broderad i bågen
Och slutligen fick köket en ny handduk till jul.


Det är fantastiskt vad man hinner med mycket mera nu när man slutat röka.





Nu har jag passerat 1 månad som rökfri...

tänk att det redan gått en hel månad. Igår (lördag) blev det en kalendermånad sedan jag slutade röka.
Jag tänker inte säga "hade jag vetat att det gått så här lätt hade jag slutat tidigare" för det har inte varit helt lätt, vissa dagar har gått bättre än andra men det känns ändå JÄTTEBRA. Och jag tycker själv att JAG ÄR JÄTTEDUKTIG som har klarat mig så här länge.
Konditionen har väl inte blivit något bättre men det beror nog mycket på att jag inte kunnat promenerat så mycket som jag velat göra i och med inflammationen som jag har fått i mina benmuskler men bara den är utläkt så....

Den lediga tiden spenderas mycket i Syverkstan numera ja och att promenera med Charlie förstås. Träningen med honom går upp och ner, samma sak som med sluta rökat - vissa dagar är bättre och andra är sämre men han lär sig lyssna mer och mer i alla fall och det är bra.

Jag längtar till våren när det är dags att börja kursa hos Lyckliga Hunden igen, då först kommer jag att märka om det har givit något resultat både vad det gäller träningen och att sluta röka för då ska vi träna Agility och då märker jag om jag fått bättre kondis, det var ju en av anledningarna till att jag bestämde mig för att sluta röka - för att orka köra Agility med Charlie.

Men nu har det blivit andra advent och det är dags att krypa ner i sängen. Ha en underbar andra advent mina kära vänner, tack för all uppmuntran och heja rop som jag fått från er. Var rädda om varandra och era nära och kära.