Vardagslydnad del 5 och 6

Ja så var då vardagslydnadskursen avslutat för säsongen men det blir en fortsättning till våren för Charlie och mig. Det har gått väldigt bra tycker jag även om han har fått för sig att när vi åker dit på måndagar så är det inte träning utan fritt fram för lek och att jaga tikar...(fy sjutton för hormonstinna killar)

Den femte kursträffen i vardagslydnad fick Husse ta hand om eftersom jag jobbade och de hade träning på Rallylydnad. Det hade gått jättebra sa Janne, han fick fin kontakt med Charlie och de gick banan ett par gånger. En följd av det hela var att Janne nu visar lite mera intresse för att träna med Charlie, i alla fall på hemmaplanen, han tycker fortfarande om att åka på kurs med honom. Men man får vara glad för det lilla.

Sista gången på kursen, i torsdags, hade vi avslutning och skulle träna på olika saker. Bla att gå slalom mellan och hoppa igenom däck. Att hoppa igenom ett däck har Charlie aldrig gjort förrut...han vill hellre morra och bita i dem. Vi kunde inte ha honom helt lös eftersom Börje var med denna gången. Börje är en hane, lite yngre än Charlie, som ser ut som en förväxt boxer (jag vet alltså inte vad det är för ras) men i mina ögon är han en lugn och cool kille....i Charlies ögon är han en konkurrent om att vara Kung på kursen, något som Charlie fått för sig att han är. Med andra ord.....de tål inte varandra, så vi gjorde övningarna med koppel på och det gick bra.

Charlie hoppade genom däcken, han for igenom tunnlar, han balanserade liggande på en stock
och mycket andra roliga saker. En av övningarna var att han skulle söka mig när jag hade gömt mig. Men när kursledaren släppte honom och sa åt honom att söka matte så drog han ner till Agilitygänget en sväng för att busa. Han följde snällt med henne tillbaka och satte sig i skogen och gjorde en rejäl hög innan han kom på "ja visst ja, jag skulle söka upp matte också" och när han väl hittade mig liggades på presseningen så var det inte läskigt alls att den prasslade utan bara vild glädje över att hitta mig. Det kändes underbart.

Vi fick ett fint kursdiplom med en bild när Charlie och jag tränade lite grand. Och vi har bestämt oss för att fortsätta på måndagarnas drop in träning hela säsongen när jag inte jobbar. Och till våren tar vi en ny kurs men jobbar hemma under vintern. Min vackra prins och jag.

Nu är toppen till min Scrappy Happy färdig

Har bestämt mig för att det ska bli en mysquilt till mor och far. De behöver något varmt och vackert på äldre dagar alltså kommer jag att använda fleece som baksidan.
Däremot tycker jag att den är lite liten....39x52" så hur gör jag den större.
Har ett vinrött Moda Marble Swirl som jag tror skulle passa bra som extra bred bård. Men kan man ha bredare bård uppe och nere och smalare på sidorna? Eller ser det jättekonstigt ut månne?
Sedan är det då quiltningen....funderade ett tag på att quilta stora blommor i varje block men tror det kanske blir snyggare med cirklar som går i varandra...eller? Hur tätt måste man egentligen quilta en mysquilt?

Vardagslydnad del 4

och idag skulle vi lägga spår så hundarna skulle få spåra....inte lätt att spåra med en matte som inte hittar ut ur skogen när hon ska lägga spår tänkte nog Charlie.
Tre gånger fick jag gå tillbaka och göra ett nytt försök att komma ut ur skogen men icke sa nicke...inte sjutton hittade jag ut inte...så jag gav upp.!!!!!
Det slutade med att gruppledaren la spåret och sedan blev det en lång stunds väntan innan det var vår tur...meningen var att hundarna skulle slappna av när det var väntetid men inte Charlie inte...han laddade för fullt...bl a med att rulla sig i allt han hittade så jag hade en brun golden med mig i spåret när det väl var dags....och då gick det undan med en rasande fart.
Han är väldigt duktig på att spåra min kille....han far fram som ett skålla troll i skogen med matte hängades i kopplet som en vante efter...och när matte for omkull med ett skrik kom han snällt tillbaka och kollade läget.
"Du lever! Ok då kör vi igen" så jag hann knappt upp på fötterna innan han hittade spåret igen och drog järnet, till slut släppte jag kopplet....belöningen hoppade han över och skaffade sig en egen...nämligen raka spåret ner i sjön...men det var han värd min vackra kille.

När vi sedan kom hem så var det dags för bad...i dusch kabinen....av någon anledning är det inte Charlies favorit längre...så det blev en stunds stökande innan jag fick honom ren och torkad.
Upp i vardagsrummet med en massa handdukar för att torka mera....och matte glömmer naturligtvis bort att han blir jätte kissnödig av att bada...så han kissar på soffan....*suck*. Släpps ut medans matte torkar golvet och lägger sig att rulla i leran....störtskönt att rulla när man är våt...så lagom skönt när matte släpar in honom i duschkabinen igen (denna gång på övervåningen) och duschar honom en gång till.

Sen middag och sedan raka spåret till altandörren men den här gången var matte snabb med kopplet så det blev en koppelrunda på tomten.....och en lååååååång kiss.

Men nu är denna torsdag avklarad och den kommer inte igen.....jag vet att jag har en kille som kommer att sova mycket, mycket i morgon....och det har han förtjänat.

Vardagslydnad del 2 och del 3

Jag har varit alldeles för trött när vi kommit hem från våra kurskväll hos Lyckliga Hunden för att orka skriva men nu har jag ju Semester denna vecka så jag får lite mera ork att skriva.
Under över alla under har hänt...men på jobbfronten. Jag har fått ett långtidsvikariat på 86% och om allt går som det ska så sträcker sig vikariatet 3 år framåt. Det är en kollega som ska studera till Beteendevetare och jag vikarierar för henne.....visst är det underbart.

Men tillbaka till vardagslydnaden....
Charlie har varit fantastiskt duktig på kurstillfällena. Han stannar kvar på kommando, kommer på inkallning och ger mig den uppmärksamheten jag vill ha. Vi får mycket beröm av våra kursledare att vi jobbar så bra och det känns jättebra, stärker min självkänsla som hundägare enormt mycket.

Eftersom han varit så enormt dragig har vi gått tillbaka till nosgrimman för att jag ska orka hålla honom och det går jättebra. Visst är han irriterad på den men han vänjer sig mer och mer och så snart han slutat dra helt och hållet så skippar vi nosgrimman och går över till vanligt halsband.

Denna veckan har vi fått kommandot "stanna" som hemläxa. Han ska stanna på kommando under gång bl a för att han ska lära sig att stanna upp innan han hoppar ur bilen och stanna på kommmando om han går lös. Det fungerar rätt bra tycker jag. Han stannar t o m när jag kastar en leksak så jag kan gå fram och hämta den när han sitter kvar.
I morse på promenaden provade vi ett vanligt halsband i stället för nosgrimman och han var som en dröm. Några enstaka gånger drog han i kopplet men så snart han kände att det sträcktes kom han snällt tillbaka till min sida och tog kontakt. Jag är så stolt över min pojke.
Men när vi åker till dropin träningen ikväll blir det nosgrimma i alla fall för han blir så ivrig när vi kommer fram så han kastar sig i kopplet och då far jag som en vante igen....
Men det går framåt och det är det viktigaste.

En liten neccessär på snedden

skulle det bli när det var Sy Tillsammans med Quilt och Lappteknikslistan men inte sjutton blev det mycket på snedden med min lilla necce inte.

Jag missade att det skulle vara dubbla remsor omkring blocken på båda sidor och kunde då inte använda en stor fyrkantslinjal för att skära den snett.
Men det blev inte så pjåkig ändå och den är perfekt för att förvara Charlies alla kammar, borstar och klotänger i så den kommer till användning ändå.

Vindsnurror del 3

Nu har jag äntligen kommit så långt med min vindsnurrelöpare att den är färdigqultad

Jag är väldigt nöjd med quiltningen trots att jag hade tänkt att quilta mera på det vita. Men när jag hade gjort ett varv så kände jag att det räcker med det.
Så nu är det bara kantremsan kvar att sy på och det hoppas jag att jag kommer att kunna fortsätta med ikväll.