Äntligen har jag fått napp

på jobb. Igår fick jag besked att jag kommer att få jobba på Orions Äldreboende i sommar och förhoppningsvis kommer jag att få börja som timvikarie innan sommaren också.
På intervjuen kändes allt jättebra. Kvinnan jag pratade med var enormt trevlig och det hon berättade om hur det fungerar på arbetsplatsen gjorde att jag kände direkt att "här vill jag verkligen jobba".
Tyvärr blir det inte natt tjänstgöring men jag får helt enkelt bita ihop och jobba vanliga dag/kvälls pass tills vidare och när jag väl visat framfötterna kan jag nog på gå som nattvikarie också.

Jag är så glad över detta, det känns underbart att veta att jag är på gång....

Idag ska jag på mammografi, mindre roligt, men nödvändigt...alltså ett nödvändigt ont :)

I helgen har jag varit med om en minisytillsammans

med Linnéa Fredriksson och hennes Linnéas Sykul Forum. Det blev maskinbroderier förstås och det var faktiskt jätteroligt för det känns som om det var evigheter sedan jag broderade något senast. Så det blev en del gjort och först ut blev det nya broderade disktrasor till webshoppen.

Sedan blev det några nya handdukar. Två av dem ska till webshoppen, den med tulpanerna har jag tänkt att behålla själv och ha i köket. Jag behöver lite vårligt där känner jag.

Och när jag väl kommit igång så kunde jag inte sluta så det blev en ny brödkorgsduk, jag höll på att elda upp den gamla för den hamnade på spisplattan när jag skulle koka gröt så det var lika bra att göra en ny. Den är i storlek 37x37 cm så lite för stor för vår brödkorg men det blev bra ändå.
Alla broderi motiv kommer från Linnéa Fredriksson och även mönstret till brödkorgsduken är designat av henne.

Nu har jag verkligen kommit igång så nu håller jag på att brodera tulpaner på en bit ljusgrönt linne som ska bli ett kuddöverdrag till stora kudden i soffan och sedan vill jag ha nya kuddöverdrag till småkuddarna också, måste nog sätta igång med dem när maskin broderar känns det som.

Samtidigt går jag i väntans tider....ja jag väntar inte på smått utan på ett besked...spänningen är olidlig...men vad jag väntar på får ni veta när jag får besked....i morgon förhoppningsvis.

Åter till symaskinen

Jag glömde ju totalt bort att berätta....

att jag har startat en liten webshop, undrar om man stavar det med en eller två p....
Strunt samma, där har jag en hel del som jag sytt tidigare och kommer att lägga in nya produkter vartefter de produceras. Ännu så länge har jag inget "eget" domännamn men tanken är att det ska bli så....
http://www.123minsida.se/Nettes-Syverkstad

Gör gärna ett besök i min lilla shop och lämna ett avtryck vare sig du syr själv eller inte så är det roligt att veta vad du tycker om shoppen och dess produkter.

Nu sitter den äntligen på väggen i hallen

min Klematis bonad, den skulle ju inte bli ett UFO och det blev den inte heller....
Jag är jättenöjd med den och den pryder sin plats tycker jag.

När jag ändå var i farten så kunde jag inte låta bli att sy den stora Påsväskan ur samma tidning. Det var lite knepigt det där med att sy i papper tycker jag men jag lyckades i alla fall
och den blev ju verkligen söt. Men ganska stor tycker jag. Nu har jag börjat på den lilla påsväskan också men den syr jag utan papper och det är mycket enklare.

Jag har äntligen fått mitt vägghängda trådställ till syrummet. Massor av trådrullar får det plats på den, närmare bestämt 280 rullar och det borde ju räcka ett tag
Så när jag kan ta bort mina trådskåp från syrummet så kommer jag att få ytterligare plats härinne. Då har jag tänkt mig en liten korgstol och ett litet bord där jag kan sytta och mysa när jag inte har ork att sy....gud förbjude att den dagen någonsin kommer

Nu känns det som om det verkligen är dags att visa upp Syverkstan snart så det är väl bara att ladda kamerabatteriet och sätta igång och ta lite kort. Men det får nog bli morgondagens uppgift.

I helgen var vi på trimkurs igen

och den här gången har jag tagit detaljbilder på Charlie när han är nytrimmad så jag vet exakt hur han ska se ut nästa gång det är dags. Nu har vi gått på trimkurs 2 gånger så nu tycker jag att jag kan det där med att trimma honom. Men hur mycket jag kommer ihåg av det hela, ja det visar sig när det är dags igen att trimma. Tur man har trimhäftet att kika i också.

Idag lyckades jag quilta färdig min Klematisbonad. Nu är det "bara" kantsömnad och upphängning kvar sedan kommer den att hänga i hallen. Den blir så fin så..... :)
Sedan har jag sytt en liten necessär idag. Mönstret kommer från PW Quilt och den här gången gjorde jag nästan som det ser ut på mönstret förutom att jag i mina "omvändna applikationer" la in en bit rosa spets i varje hjärta. Det blev jättegullig, titta får ni se
Denna ska jag ge till en vän som jag inte kännt så länge men som har kommit att betyda väldigt mycket för mig. Hon syr hon också men jag tror inte hon har sytt en necce ännu och jag ska fylla den med lite smått och gott. Bl a lite rosa spets, rosa broderitråd, ett vackert tyg och lite annat.
Att den blev rosa beror på att jag har fått för mig att hon inte gillar det....så det är lite jävulskap med i det hela också :)
Jag hoppas hon kommer att tycka om den och de små gåvorna som ligger inuti. Men det visar sig när hon får den.
Nu ska jag krypa i säng så kanske jag orkar göra färdig min Klematisbonad i morgon.

Var rädd om er och era nära och kära.

Onsdag 2 mars och första vår månaden och jag har sytt färdig en beställning

Ja egentligen blev den färdig igår men då hade jag fullt upp med Charlie så jag hann inte med att fota den. Jag brukar vara ganska självkritisk med det jag gör men denna duken är jag mer än nöjd med. Totalt har båda dukarna över 170 000 stygn så det tog sin lilla tid men nu är de klara i alla fall....
Den lilla duken är i storlek 40x 40 cm











Den stora duken är 90x90 cm












Närbild på broderiet som kommer från Koo Design













Jag har även lyckats beta av en del från min UFO-lista. De tre sista blocken i BOM:en Scrappy Happy är klara

Oktober blocket, som trots omsömnad blev lite fel













November blocket som blev helt felfritt :)












och så december blocket som jag får kalla för "min egen tappning av det. För trots att jag sydde exakt efter beskrivningen så blev det inte som originalet. Men det ser ju inte så illa ut ändå tycker jag.









Så nu är alla blocken klara och händer på designväggen. Det ska bli en blå ram runt varje block och så en blå ram runt hela quilten, då blir den lite större och mamma och pappa har något att mysa med. Baksidan blir fleecetyg i olika färger.














Så idag ska jag fortsätta att quilta min Klematisbonad, har kommit till blommorna nu och det är inte det lättaste när man inte är van vid BSR-foten men jag kämpar på i alla fall.