Torsdag 24 februari och det är fortfarande kallt som sjutton ute

men snart är det mars månad och vi går mot våren...åh vad jag längtar.

Igår var vi på temakväll hos veterinären. Jag har varit på denna temakvällen en gång förrut men det skadade inte med en lite påminnelse och så fick vi presenter...bl a en böjbar termometer och ett reflex halsband och så en ny kampleksak till Charlie.
På veterinärkliniken jobbar vår "privatlärare" som jag kallar henne. När temakvällen var slut pratade vi mycket om Charlie och våra problem med honom. Charlie behöver ha struktur i sitt liv. Han behöver förstå att det är vi som är flockledare och som ska lösa problemen med bl a valpar som är jobbiga och hundar som inte är snälla. Det är inte hans arbete. Han behöver träna sig på att vara passiv bl a när han ser andra hundar leka i rastgården. Han ska kunna gå vid min sida kopplad eller okopplad på rastgården med andra hundar.
Stora krav känns det som men samtidigt så känns det som om det är rätt det hon säger.
Jag känner mig oerhört splittrad i detta. Jag vet hur roligt han har i rastgården när han leker men samtidigt så har det varit en hel del problem där med valpar som han inte "lyssnar på" när de visar sig undergivna, hanhundar som han slåss med och lite annat.
Visst ska han ha lekkamrater, säger hon. Men det ska inte vara en massa okända hundar som han träffar utan en klick med hundar som han/jag litar på. Om jag släpper ihop honom med hundar som han blir osams med så blir det jag som förlorar tilliten i hans ögon för det är ju jag som flockledare som släppt in "icke snälla hundar" i flocken. Och det har hon ju rätt i.
Jag vet ju att han behöver få busa av sig och "vara hund" med jämna mellanrum, han har så mycket energi att göra av med men jag kanske måste hitta en annan lösning än just hund rastgården.
På hund rastgården finns ju också min mentor, som jag kallar henne. Hon har mycket goda råd att komma med och har hjälpt mig mycket men hon är ganska mycket emot "privatlärarens" arbetssätt. I alla fall har jag tolkar det som så.
Kanske jag borde sluta lyssna på alla människor råd och försöka lyssna på min magkänsla i stället.
Jag har ju märkt när vi går på promenad att Charlie verkar ganska stressad med jämna mellanrum. Han är hela tiden på helspänn och tror att det ska hända något hela tiden, något roligt, något spännande. Han är full av förväntan. Så den biten måste jag börja med, att han ska kunna gå lugnt vid min sida och inte hela tiden ha aktiviteter när vi är ute och går. På promenaden promenerar vi och rastar oss, inget annat. När han sedan lärt sig slappna av lite mera så kan man lägga in lite aktiviteter på promenaderna.
Söndagspromenaderna här i Enköping som nyligen startat ska jag fortsätta på för det är bra träning för honom att kunna gå tillsammans med andra hundar utan att få busa om och leka hela tiden men rastgårds träffarna känner jag att jag nog kanske behöver dra ner på lite grand. Kanske kan jag åka hem till min "mentor" och låta Charlie leka med hennes hundar där, för med dem har det aldrig varit några problem.
På något sätt ska vi hitta en lösning på detta, min lilla prins och jag.

Måndag 21 februari och helgen bara försvann

som i ett töcken känns det som men jag vet ju vad jag gjorde i alla fall.

I lördags var vi på utställning. Goldenklubben Västmanland hade Open Show.
Kallt som sjutton när vi åkte på morgonen, när vi passerade Enköping visade termometern -25 grader...tur att ridhuset i Sala är uppvärmt till viss del.
Charlie fick sitta kvar i bilen under tiden jag lastade in hans bur och min stol tillsammans med ryggsäck och lite annat.
När vi väl kom närmade oss dörren till ridhuset och han hörde hundarna där inne så blev han "mera vild än tam" igen, trots att han varit så duktig på Handlerkursen.
Så ni kan ju räkna ut hur det gick. Han skulle fram till varenda hund han såg, vare sig det var valpar, tikar eller hanar. I ringen höll han sig vid min sida under tiden som vi sprang men stå, det ville han inte och andra hundar var så pass intressanta att han drog omkull mig en gång....vi kom med i konkurrensen men där åkte vi ut som första hund....*suck* och jag som var så laddad. MEN vi fick en jättefin bedömning i alla fall och det är jag nöjd med. Pratade med många Golden ägarare och fick så mycket tips och råd bl a det att Charlie behöver lära sig att vara passiv även när vi inte är inomhus. Han ska ha tråkigt på sina promenader, han är hela tiden i spänd förvänta att "nu händer det något kul" så nu är det passivitetsträning som gäller. Gå en liten bit, stanna, stå still (ja han ska sitta still) och "bara vara" även när det är folk eller andra hundar som rör sig omkring honom. Och det är väl kanske så att jag har blandat ihop träning med promenader så det hela tiden händer något när vi är ute och går. Så nu blir det kontaktövningar och passivitetsträning för hela slanten.
När vi kom hem så var vi så slut båda två så vi gick och la oss och vilade en stund och sedan fick han vara ifred resten av lördagen och bara slappa.

Själv kunde jag inte hålla mig från Syverkstan och naturligtvis bröt jag mitt löfte om att inte börja på något nytt innan UFO-listan var avklarat...så jag gav mig på Klematisbonaden från senaste FQ. Nu ligger den och väntar på att bli quiltat och den ska absolut inte bli ett UFO, den ska upp på väggen så snart som möjligt.

Söndagen...ja den var helt underbar. Då var jag på Syfestivalen men kära grannen Lena...åh så roligt vi hade. Vi sprang som yra höns mellan alla montrarna och letade pärlor till henne och tyger till mig...jag som inte har så mycket tyg tyckte jag behövde lite till i förrådet.Träffade inte så många jag kände men hade jättetrevligt ändå. Var till Liz monter och tröstshoppade ett tygpaket och fick "arbetslöshetsrabatt" på det, inte dumt alls tyckte jag.
Jag behövde verkligen den här dagen att ladda batterierna på och det var länge sedan jag skrattat så mycket som jag gjorde i söndags. Så tack kära Lena för att du finns och för att delar med dig av din livsglädje trots dina egna krämpor.

Igår kväll var jag helt slut och trodde att nu kan jag sova utan problem...icke sa nicke, låg och snurrade både länge och väl innan jag lyckades slumra in några timmar och så vaknade jag och så somnade jag och så pågick det hela natten....så det laddade batteriet var snart tömt.
Men nu är det måndag och en ny vecka, bara att ta nya tag med allt som behövs göras....försöka se det positiva i tillvaron...det är i alla fall bara -5 grader idag och snart har vi marsmånad, den första vårmånaden, det ser vi fram emot.



Fredag 18 februari och igår kom Fat Quarter i brevlådan

inte bra, inte bra...det fanns så mycket fint att sy.
En klematis bonad som jag föll pladask för ...jag älskar klematis och denna var sååååå vacker. Men jag måste ju beta av min UFO-lista först...Janne sa att om du gör det som går fortast så kan du snart sy bonaden...även han tyckte ju om den och den skulle bli så vacker i vår hall.
Men UFO-listan var det ju...men jag kan ju i alla fall börja välja tyg till bonaden...bara titta lite bland tygerna och börja rita ut applikationerna..Nej, UFO-listan var det....
Och på söndag är det Sy festival också....underbart! Och det blir säkert ett eller två nya mönster inköpta om jag känner mig själv rätt...Men UFO-listan då...

Åhhhhhhhhh varför ska livet vara så svårt....JAG VILL SY KLEMATISBONAD...men jag återgår till min UFO-lista...i alla fall för idag.

Onsdag 16 februari

och igår sydde jag en necessär till Janne, det var verkligen på tiden att han fick en egen sådan tycker jag.
PW Quiltklubb har haft syhelg och även om jag inte kunde vara med och sy just den helgen så blev det en necessär i alla fall av mönstret vi fick

 Framsida med broderat namn i stället för applikation
och så baksidan som gick i en annan färgskala än framsidan.
Janne blev jättenöjd och det är huvudsaken.

Sedan har jag gått igenom min UFO-låda och där var betydligt mer än vad jag trodde det var.
Så nu har jag bestämt mig att innan jag påbörjar något nytt (ska försöka hålla det också) så ska hälften av mina UFO:n vara avklarade.
Först ut är att sprätta det felaktiga blocket från Bom:en Scrappy Happy och sy klart de sista blocken sedan får jag se om jag följer listan eller tar sakerna som de ligger i lådan. Men detta är vad som fanns i min UFO låda i alla fall:

 Scrappy Happy BoM 2010, 3 block kvar, ihopsömnad, quiltning


 Crazy Chicken, 5 st. benen saknas

 Påspåse med ”Bokmärksängel” ihopsömnad, resår, hängtamp

 Bonad ”Grisigt värre” ihopsömnad, quiltning

 Kudde ”100 rutor” applikation, quiltning, ihopsömnad

 Kudde nr 2 ”100 rutor” enbart remsorna tillskurna ännu

 Bordstabletter ”Stjärnklart” 2 st. klara för quiltning, 4 st. sprätta stjärnorna, sy om och resten

 ”Cityryggsäck” Insidan och ihopsömnad kvar

 Quillow ”Bilskyddsängel”, quiltas, sys ihop

 BoM 2006 av Anette Leijonberg, Broderiblocken klara, 3 block kvar att sy, ihopsömnad, quiltning

 ”Tänk Rosa nr 1” 2008, quiltas

 ”Natural Wonders Bom 2009, quiltas

 Löpare (stor) Christmas Star 2008, quiltas

 Löpare (liten) sydd med SnS linjalen, quiltas

 Flätning ”Japans vikteknik” Sy något av den biten t ex väska, necce

 Duk ”Fiffiga Trianglar” det mesta kvar på den

 Duk ”Enkla duken” det mesta kvar att göra på den

 Väggquilt ”Bargello”, ram och quiltas

 Väsknecessär från FQ 3/2008, ihopsömnad

 Mysquilt (tror jag det blir) stl 128x180, många block kvar att sy, ihopsömnad och quiltning

 ”Tänk Rosa nr 2” 2009 många block kvar att sy, ihopsömnad och quiltning.

Så nu är det bara att sätta igång.

Måndag 14 februari

och trots att det varit alla hjärtans dag har jag spenderat nästan hela dagen ner i Syverkstan, men inte ett stygn har jag sytt.
Jag har plockat upp alla mina klädtyger som låg nerpackade under tiden Syverkstan blev renoverad. Så nu äntligen är snart allt nästan klart.
Det saknas ett ordenligt trådställ, men det är på gång för det håller Janne på med och så behöver jag ett stort skärbord och en fotpall till symaskinspedalerna så jag inte får så ont i benen men det kommer det också.

Så underbart det känns att få allt på plats och eftersom pärmarna hamnade i förrummet så blev det mera plats i hyllorna också.

Jag har rensat bland mina klädmönster och har bestämt mig för att sälja det mesta av dem. En del är inte ens öppnade och en del är lite begagnade, de är urklippta men alla storlekarna finns ju kvar ändå. Jag ska lägga ut dem på min säljsida när den väl är klar.

Igår sydde jag klart en köksbonad. PW Quiltklubb firar 3-årsjubileum i år och vi fick mönster på denna söta bonad i present
Det blev en riktig färgklick i köket så jag känner mig så nöjd så. Men nu hägrar soffan resten av kvällen och i morgon är det Charlies tur att få uppmärksamhet för han har inte sett sin mamma mycket idag.

Torsdag 10 februari

Igår sydde jag äntligen det sista på mitt väskset så nu är det klart. Tyget köpte jag på Syfestivalen i höstas och jag är så nöjd med allting.
Setet består av en Hobo Väska, mönstret kommer från Quiltbiten.

Baksidan av väskan har en ficka med dragkedja

Insidan av väskan har två mindre fack och ett större

Sedan sydde jag en plånbok även det mönstret från Quiltbiten










Baksidan av plånboken har ett litet myntfack och insidan har plats för 8 kreditkort och en sedelficka.


En necessär/sminkväska ville jag också  ha, även om jag inte använder så mycket makeup så kan den vara bra att ha. Valet föll på Christl´s lilla necessär
Och slutligen fick jag för mig att jag skulle ha en matchande nyckelpung. Mönstret kommer från PW Quilt och är mycket lättsytt
Så nu har jag ett set som jag med stolthet kommer att ha med mig på Syfestivalen när jag åker nästa söndag.

En vinterpromenad i februari

Nu har vi haft en underbar promenad min lilla prins och jag. För en gångs skull lyssnade jag på husse och inta hade Charlie springade helt lös. Enligt husse så är han inte redo för det och det stämmer nog. I vanliga fall brukar våra "frispringande" promenader sluta i en massa tråkigheter. Jag kallar in, Charlie lyssnar inte utan drar järnet från mig och jag får pulsa ut i djup snö på åkrarna för att hämta honom och när jag väl får tag på honom får han en utskällning som han inte förstår varför han får, jag skäller, han morrar och så blir vi osams. Jag vet så väl innerst inne att han morrar för att han är osäker, att han inte förstår varför han får skäll....men nu är det slut med det.
Denna promenad gick i en 25 meter lång lina...när linan tog slut, tog det stopp...han vände sig om och såg frågande ut och där ser han en matte som ropar, hoppar, skriker av glädje och viftar med en rolig leksak...klart att han kommer farande med sådan fart så han springer omkull matte...och så rolig var hela vår promenad...så nu har jag lärt mig....han är inte redo att springa lös utanför tomten ännu....



Nu vilar han lugnt här nere hos mig på golvet i Syverkstan medans jag tar en kopp kaffe så nu förtjänar jag en stund vid symaskinen

Onsdag 9 februari

och jag känner en smått hysteri i kroppen...vill sy, vill avsluta påbörjade projekt, vill påbörja hundra olika andra projekt, vill plocka ordning i Syverkstan så jag känner att den är färdig, vill träna Charlie...osv osv så till slut vet jag inte vad jag ska göra.
Men igår trimmade jag Charlie för första gången, ja första gången själv alltså. Vi har ju gått en trimkurs men jag fotade honom inte då från alla vinklar, vilket hade varit en bra idé för då visste jag ju hur han skulle sett ut idag. Trimningen blev inte den bästa såg jag när han var färdig men svansen blev snygg i alla fall....

Träning ger färdighet sägs det så det blir nog bättre efter nästa trimkurs....

Quilt och Lappteknikslistan som jag är med i har en "sy tillsammans" nu och jag har gjort en liten Valentinbonad som är färdig. Den ska vi ha i sovrummet ovanför sängen har jag tänkt mig
Den blev rätt söt ändå tycker jag själv.

Tisdag 1 februari

och det töar ute. Underbart tycker jag som längtar så enormt mycket efter våren.
Det känns som om jag detta året kommer att slutföra en hel del inom sömnad. Även om jag samtidigt påbörjar många nya projekt.
Igår gjorde jag färdigt mitt första UFO, en liten väska som heter "Liten Kärlek" efter mönster från PW design. Så här blev den
Den är som sagt inte stor, på sin höjd får man ner plånbok, cigaretter och mobiltelefon och kanske en liten kalender. Den är alldeles för liten för min smak så det är det första projektet jag kommer att lägga ut på min säljsida när den är klar.

Jag påbörjade ett nytt projekt igår också, även det en väska. "Hobo väskan" med mönster från Quiltbiten. Den blir nog mera min storlekt tror jag men det visar sig när den är klar.