Nu har vi gått kurs

hos veterinären....ja det var inte veterinären som höll kursen utan en av de anställda som är jätteduktig med hundar. Jag beundrar henne enormt. Har sett henne och hennes hund i action och det är fantastiskt.
Och hur kommer det sig att man går en hundkurs hos veterinären....
Jo det började när vi var på Rallylydnad för ett par veckor sedan och kursledaren sa att Charlie troligen är i toppen av sin könsmognad...han var mer vild än tam, fullkomligt ofocuserad och skulle bara iväg och nosa hela tiden.
Hon föreslog en kemisk kastrering (den är bara tillfällig) för att han skulle lugna ner sig lite grand. Pratade med veterinärkliniken och fick information att under den första månaden som de sätter in chippet så ökar hans hormonproduktion jättemycket och han skulle bli värre än någonsin. Men de trodde inte att han beteende berodde på könsmognaden utan något helt annat.
Fick redan på att veterinären har privatkurser (lite dyra men värd pengarna) så vi nappade direkt och nu känns det som alla vardagslydnad skurser vi gått varit totalt bortkastade. Här fick vi lära oss något helt annat än att locka med godis, rycka i koppel och annat. I vanliga fall när jag går med Charlie och han får för sig att han ska nosa/hälsa eller annat så far jag som en vante efter honom men nu kunde jag gå på stan med ett löst hängande koppel och han gick så fint bredvid mig.
Det handlar helt enkelt om kroppskontakt...i stället för att rycka i koppel eller locka med godis så tar man helt enkelt tag i honom när han är på väg och placerar honom där man vill att ha ska gå...låter det enkelt...men det är inte så enkelt som man tror...jo egentligen handlar det om att ändra sitt eget tänkande...det behövs inte en massa ord för de förstår han ju inte i alla fall, däremot förstår han kroppsspråket...
Det är som en annan hund numera, bara efter en dag. Vi fick även en snabblektion i inkallning och lite annat.
Så nu ska vi träna massor.......på både det ena och det andra...och efter nyår blir det telefonuppföljning för att berätta hur det gått.
Jag behöver också träna...att använda mjuk röst men fasta handlag...jag har gjort precis tvärtom men nu jä....ar...ska det bli ändring.

Äntligen

är min Syverkstad färdig...som jag har längtat och väntat på den. Syverkstan har varit under ombyggnad en längre tid nu och jag har sytt på kontoret, det lilla jag nu har sytt. Alla grejor ligger utspridda över hela huset så jag har inte haft koll på något alls egentligen men nu äntligen....Det är lite smådetaljer kvar att ordna..som ett skärbord till stora skärmattan, en väggfast trådställ som Janne ska få snickra och ett vägg ställ till linjalerna...i alla fall tror jag att det blir ett väggställ. Jag har inte bestämt mig ännu men det lutar åt det hållet.

Så här ser rummet ut när det är tomt...
Detta är min Designvägg men den kommer nog delvis också användas till anslagstavla misstänker jag.


Janne fixar till det sista på symaskinsbänken.












Symaskinsbänken är rejält tilltagen. Det ska ju trots allt få plats med 3 symaskiner på den. Den lilla hyllan till vänster ska rymma broderibågarna har jag tänkt mig. Golvvärmen är inte installerad ännu, det är de sladdarna som hänger på väggen.




I morgon ska jag börja möblera så nu blir det nog inga mera bilder därifrån förrän allt är färdigt...ja så gott som färdigt i alla fall.


Jag har i alla fall lyckats sy julgardiner till vardagsrummet. Jag köpte tyg på 150 cm bredd när jag var på sy festivalen i höstas och sedan var det bara att sätta igång och dra det trådrakt...det var ett enormt jobb med tanke på att jag köpte 4,5 meter men jag är nöjd med resultatet. Tomtarna är tryckta på tyget.














Jag tog några vinterbilder på Charlie när vi var ner till rastgården i förra veckan. Han är stor pojke nu, snart 14 månader. Tiden har verkligen gått fort.
Kissa bör man och det är en av de få gånger han är i stillhet nere på rastgården.











Visst är han vacker min pojke...min snygging.












Här steppas det för fullt vid grinden för kompisarna är på gång...och sedan är det full fart igen.












I kväll har vi varit på Handler kurs och lärt oss massor så nästa gång vi går på en utställning så kommer han att gå i ringen och inte studsa som en jojo....nu är han helt slut och vilar inför rastgårds besöket i morgon och jag ska krypa i säng snart så jag är utvilad inför den stora inflyttningen till syverkstan i morgon.