Igår och idag

har det varit fullt upp. Trots 3 timmars promenad med Charlie igår så kunde jag inte släppa tankarna på jobbet. Men däremot när jag var iväg på mitt (för livet) andra yogapass så kunde jag släppa det. Tyvärr blir ju inte nattsömnen den bästa när man har det lite jobbigt så jag sov ganska länge i morse.

Men lite glädje ämnen har det varit idag i alla fall. Mina bladkaktusar har stått ute i sommar och de visar sin glädje genom att få massor av knoppar nästan allihopa, helt underbart att se. Ska fota dem när de börjar blomma.
Igår hämtade jag även vår centraldammsugare och Janne installerade den idag. Den kommer verkligen att göra skäl för namnet "Snabeldraken" för den för ett oväsen utan dess like. Den är installerad i ett skåp i köket och som det är just nu måste vi ha skåpdörren öppen när den används men jag slipper släpa omkring på en låda som slår i allt, nu har jag bara en 12 meters lång slang med munstycke på när jag städar...härligt.
Det blir nog ganska ofta dammsugning den första tiden.

Idag har jag fått vika hela dagen till sömnad. Det är det enda som fungerar när det gäller att inte tänka på annat. Så jag har sytt ihop toppen till en höstkudde (överdrag) efter ett mönster som Päivi Wahlström har gjort. Det heter hundra rutor, så nu ska jag skära till resten av rutorna till nästa kudde innan jag ska börja packa inför den kommande syhelgen som jag verkligen ser fram emot.

Men innan dess är det ytterligare en natts jobb och ytterligare en arbetskamrat att försöka få fram sanningen ur.

KAOS

ja det är kaos i mitt liv just nu. Kaos på jobbet, där jag har fått information att jag har blivit anklagad för både det ena och det andra....att jag skulle ha ett otrevligt bemötande mot de boende...men jisses...jag älskar mitt jobb...jag skulle inte jobba med äldre om jag inte gjorde det och jag skulle absolut inte utbilda mig till undersköterska inom äldrevården när jag passerat 45 år om jag inte älskade mitt jobb. Dåligt bemötande mot arbetskamraterna...de jag har pratat med är helt nöjda med mitt bemötande och om det är något som tycker jag sagt något de inte gillar eller varit otrevlig så kan de väl tala om det för mig i stället för att springa till chefen och säga det. Det ger mig en chans att be om ursäkt om jag varit otrevlig på något sätt och man kan reda ut situationen. Försvunnit från arbetsplatsen på nätterna...men vem sjutton är det då som svara på larmen när kollegan ligger på soffan och sover...?
Den 6 oktober ska det vara ett möte på kommunhuset med mig och några andra och efter det får jag veta om jag får arbeta kvar inom Enköpings kommun som timvikarie...
Som ni kan förstå mår jag oerhört dåligt av detta och det är väl en av anledningarna till att det inte blivit så mycket bloggande på ett tag.
Jag kände bara att jag helt enkelt måste få ur mig detta.

Det är kaos i sy rummet också...för just nu har jag inget sy rum...det är under ombyggnad och när det väl är klart kommer det att bli ett helt underbart sy rum. Kanske inte mycket större än vad det har varit tidigare men med en helt annan planlösning eftersom en vägg har försvunnit så två rum har blivit ett...alltså det kaoset kan jag leva med tills vidare men det blir inte mycket syende när maskinerna står på kontoret och tygerna ligger nerpackade...allt är en enda röra just nu.

Tack och lov är det sy helg i Gnesta kommande helg och en del tyger har jag lyckats leta fram så lite grand ska det väl kunna bli i alla fall. Det ska bli underbart att sätta sig vid symaskinen och släppa alla tankar på det som är just nu.

Charlie växer så det knakar. Han är nu 11 månader och på väg att bli könsmogen. Han friar till tikarna på rastgården så han är helt slut när han kommer hem. Vi har ju även börjat en ny kurs i vardagslydnad och det går framåt tycker jag. Han är väldigt familjeberoende och ska vara med oss överallt vilket kan vara lite frustrerande när han ska vara med vid trädgårdsarbete t ex...jag gräver ner och han gräver upp....Men tids nog blir han fullvuxen och vet vad han ska göra och inte ska göra.
Men jag älskar min lilla vackra prins trots att små busstreck.