Varm, varm, varm...

men jag ska absolut inte klaga på värmen, jag har ju trots allt saknat den och så har jag ju förmånen att jag inte behöver jobba om dagarna...nej, jag jobbar på nätterna när andra sover...då är det svalt och skönt.
Och jag har en syrum som just denna tiden på året är underbart svalt att dra sig tillbaka till, det ligger ju i källaren i huset så det är härligt även om det är lite kallt på vintern.

Sytt har jag inte hunnit med så mycket. Den mesta tiden går åt till Charlie (nu när han äntligen är frisk förutom en liten ögoninfektion som inte vill ge med sig riktigt) vi försöker träna så mycket som möjlig men det blir inte långa stunder åt gången inte och så snart han varit på promenad så dyker han ner i dammen hemma...önskar han kunde sluta med det för tillfället eftersom han är nybadad










 och det är svårt att hindra honom när det är så varmt så det är väl bara att låta honom fortsätta. Men vattnet är ju inte så fräsht i dammen tyvärr.
Alternativet är ju förstås att ta fram vatten spridaren, den tror jag han skulle gilla.

Jag har trots allt hunnit med att sy lite grand....

Maj blocket Scrappy Happy








Juni blocket Scrappy Happy








Juli blocket Scrappy Happy











Så nu känns det som om jag kommit ikapp lite grand i alla fall. När juli blocket var klart så kände jag bara..."jaha, vad ska jag sy nå då?" Jag har ju massor som jag vill sy och det är kanske det som är det lilla problemet...det är så mycket så jag inte vet riktigt vad jag ska börja med härnäst. Vill börja sy ett barnsängstäcke eftersom jag ska bli mormoster snart igen men är lite osäker på storlek, blockstorlet och sådant så det kanske får vänta lite, eller så får jag sy någon annat typ av block än vad jag tänkt från början...eller ska jag börja med trossömnad kanske, eller fortsätta med Jannes skjorta så den blir klar. Skulle vilja sy en tunn sommarklänning med fickor också...ja nu förstår ni kanske varför jag inte kommer till skott någon gång.

Men det dåliga humöret har i alla fall gått över....*s*

Det har varit tuffa dygn ett tag igen...

förra söndagen blev Charlie hängig, han var inte alls så pigg och glad som han brukar vara. På måndagen åkte vi till veterinären och tog prover men då var han ganska pigg när vi kom in, vi fick salva för ögoninfektion och ett special shampo för fläckarna på magen. Han åt ganska bra på måndagskvällen och på promenaden var han som vanligt.
På tisdagen var han hängig igen och jag tog tempen. Han hade 40,3 i feber. Panik, på telefon och ringde veterinären igen och fick en tid på fm. När vi var där, blev det mera prover, både blod och urin och han blev vara sämre och sämre.
Till slut fick han dropp och det var bara att stoppa in honom i bilen med dropp påse och allt och åka till Ultuna. En nervös färd....han låg på baksäter och jag satt i fram...när som helst kunde han få för sig att dra ut kanylen i framtassen. Tack och lov var han för slut för det och vi kom fram utan problem.
Där blev han inlagt för observation. På onsdagen rinde jag och han var lite piggare men de hade fortfarande inte kommit underfund med vad det var för fel på honom. Han hade fått antibiotika och de hade tagit röntgen plåtar på lungor och bukhåla...inga konstigheter där. Febern hade sjunkit lite och hans allmäntillstånd var mycket bättre.
På torsdagen ringde de från Ultuna och talade om att han var jättepigg och feberfri så på eftermiddagen fick jag hämta hem honom....vad underbart det var att se honom som vanligt igen...han var pigg och glad och drog som vanligt som en ardenner i kopplet.
Hemfärden gick bra förutom att vi fastnade i midsommar trafiken på E18 och resan hem tog två timmar i stället för 45 minuter.
Nu är han precis som vanligt förutom att han är som ett frimärken på oss...så snart någon av oss går in eller ut så följer han med. Han har knappt ro att vila alls...och det behöver han ju göra. Det blir korta promenader för honom nu ett tag. Vi trodde att när han varit hemma ett dygn så skulle "frimärket" lugna ner sig och han skulle bli som vanligt men han är fortfarande som ett frimärke och i längden blir det lite jobbigt att han ska vara med överallt hela tiden.
Visst är det skönt med en hund med flockkänsla men ibland kan det bli för mycket av det goda. Funderar på om jag skulle kunna utnyttja detta "frimärke" och få honom att förstå ordet kom lite bättre men då kanske man bara förstärker separationsångesten i stället. Svårt att veta detta.
Klicker träningen har fungerat bra inomhus och då var det dags att börja utomhus men t o m på tomten är det nästan för mycket störningar för honom och han reagerar inte på ljudet som han gjorde inomhus, det tar tid innan han tar ögonkontakt när man klickar.
Jag vet att jag kan ha lite bråttom med hans träning ibland, att jag går för fort framåt så jag vet inte om jag borde fortsätta inomhus ett tag till...svårt att veta även detta.

Mitt humör är i botten idag...vad jag än gör så blir jag irriterad och det innebär att jag inte vill göra något för om det jag gör går fel så blir jag ännu mera irriterad och då går jag bara omkring och gör ingenting och blir jättestressad över att jag inte får något gjort...svårt även här....

Så sammanfattningen blir att det är underbart att ha Charlie hemma igen, pigg, frisk och glad som han brukar vara men att denna dagen igen är bra eftersom mitt humör är för jävligt på ren svenska...det känns som om det ryker i öronen av frustration...t o m att handsy gick dåligt för tråden knutade sig hela tiden.

Hur jag ska bli på bättre humör vet jag inte men jag hoppas att detta går över snart.....*suck*

Jag har tappat gnistan....

i alla fall känns det som så. Jag har sytt ett överdrag till en dyna idag och sedan tänkte jag fortsätta att sy men helt plötsligt försvann lusten så nu känner jag smått panik. Var tog min sylust vägen?????????
Det har varit en intensiv dag. Städning (i alla fall en snabbis), har haft mitt första Tupperware demo här hemma, ja det var alltså inte jag som demonstrerade utan jag var värdinna. Inte blev det inte mycket till gäster inte, förutom hon som demonstrerade så var det en granne, Janne och jag men vi handlade i alla fall...så det var kul.
Det som är mindre kul är att Charlie inte mår så bra. Han har lite feber, äter dåligt och har fått prickar i ljumskarna så i morgon blir det att ringa till farbror doktorn och boka en tid åt honom. Hoppas det inte är något allvarligt. Har han riktig otur blir det badförbud och då får vi väl sätta upp ett kravallstaket runt dammen.

Igår gjorde Janne klar min rosenrabatt. Alltså kanten till den, våra klängrosor var i så dåligt skick så vi chansade i våras och klippte ner dem helt och hållet. Två av tre kom igen ordentligt så de har vi grävt upp och satt ner på nytt och så köpte vi en tredje klängros också....alla tre är Flammentanz så det blir riktigt vackert när de väl blommar.

Vårt nyinköpta äppelträd har blom, likaså vår nyinköpta Björnbärsbuske (till Jannes stora glädje, för det var han som ville ha en). Nu hoppas jag bara att vi snart ska få hit en grävare så vi kan få bort en del av vår otäckt taggiga häck som vi har runt tomten och så ska vi ta bort en del syrensly på baksidan för där ska mina rododendron sitta.

Nej men nu gick jag över till att prata om sömnad till blommor men det har blivit en del trädgårdsarbete om dagarna när vädret har tillåtit så det kanske beror på det.

Förhoppningsvis kanske sylusten återkommer när Charlie är lite piggare, då blir nog jag också piggare.

Länge sen sist

men nu har jag äntligen en stund över....det är jättemycket nu. Känns som om jag inte hinner med annat än att jobba, sova och träna Charlie och trots det känns det som om han inte får tillräckligt med träning. Han har energi för sjuttioelva Golden tror jag.

Men i lördags var han trött när vi kom hem. Vi var till Westerkvarn i Västmanland för Goldenklubbens sektion där hade sin Goldendag och det ville man ju inte missa och glad är jag över att vi åkte. Vi fick massa tips och råd på träning och aktivering för honom. Sedan var vi med på aktiviteterna som bl a var tipspromenad där han drog oss rund hela banan.
Plocka bollar från en liten pool...han tyckte inte bollarna var så viktiga...viktigare var och till allas stora skratt att få lägga sig ner och bada lite grand...tyvärr missade vi att fota.

Vi provade på att söka efter dummies...och trots att han var så trött i huvudet så hittade han en till mattes stora jubel...vilken duktig kille jag har.

Sedan var det dags för agility...en kort bana...som han klarade med glans...det enda som var lite otäkt i början var den halvtäckta tunneln men han tog sig igenom den också...det är nog hans grej tror jag, frågan är om jag klarar det, kondisen är inte den bästa.

Sist men inte minst så testade vi en liten inofficiell utställning....OCH HAN FICK SIN FÖRSTA ROSETT...visserligen bara HedersPris men ändå...vi fick massa tips och råd av domaren (som själv är Goldenuppfödare) om hur vi skulle gå och springa i ringen.
Hur det gick kan ni se här...

 









































På lördag är det avslutning på kursen hos Brukshundsklubben men jag tänker fortsätta kursa men i stället hos Goldenklubben eftersom jag fått så bra respons hos dem.
Vi fortsätter våra övningar med klickern efter tips från Lizzan och det är snart dags för kontaktövningarna, blir spännande att se hur det går för han har i alla fall fattat att klicket betyder godis.

Ha en underbar dag kära vänner